T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
GAZİANTEP / ŞEHİTKAMİL - Şehit Mehmet Demir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Okul Tarihçesi

Okul Tarihçesi

ŞEHİT MEHMET DEMİR KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

 

Okulumuz 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında, 15 Temmuz 2016 tarihindeki hain FETÖ darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı Havacılık Daire Başkanlığındaki görevi sırasında şehit olan Gaziantepli polis memurumuz Şehit Mehmet Demir’in ismini alarak 27 öğrencisiyle Eğitim-Öğretime başlamıştır. Okulumuz Fen ve Sosyal Bilimler programı uygulayan sınavla öğrenci alan bir proje okuludur. Okulumuz proje okulu olası sebebiyle bünyesinde hem sayısal hem eşit ağırlık hem de dil sınıfımız mevcuttur. Okulumuz bünyesinde ayrıca ortaokul bölümü de bulunmakta olup Yabancı Dil Ağırlıklı eğitim görülmekte ve eğitim süresi 4 yıldır. 25 dersliği bulunan okulumuzun bünyesinde 110 kişilik kız öğrenci pansiyonumuz bulunmaktadır.

 Devralındığı günden bu yana çeşitli başarılara imza atan okulumuz 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında hâlihazırda 407 lise 152 ortaokul öğrencisiyle Eğitim-Öğretime devam etmektedir.

Ülkesinde söz sahibi olacak öğrenciler yetiştirmeyi misyon edinen okulumuz; Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanında ilerlemek isteyen öğrencilere kucak açıp en az iki yabancı dil kazandırmış olmanın yanında kültürel, sportif ve sanatsal alanlarda da yetkinlik kazandırmayı amaçlamaktadır. Bu hedefler doğrultusunda gerek akademik gerek kültürel, sanatsal, sportif etkinliklerle öğrencilerini 21.yy’a hazır hale getirecek çalışmalar yapmaktadır.

Kariyer değil, karakter temelli okul anlayışıyla ve “41.dakika” prensibiyle sadece ders içlerinde değil ders dışı zamanlarda da öğrenciler için her türlü olanak sunulmaktadır. 110 kişilik pansiyonu ile de Türkiye’nin her yerinden öğrenciler okulu tercih edebilmektedir.

Şehit Mehmet Demir Kız Anadolu İHL yaptığı yurt içi gezi programları, sanatsal-kültürel gezileri, okuma grupları, akademik çalışmaları, bilgi-kültür yarışmaları, klasik hat sanatları çalışmaları, sportif aktiviteler ve daha saymakla bitmeyecek faaliyetleri ile öğrencilere “ÖZEL” olma hissini vermeye çalışmaktadır. Kendine güvenen, dini değerlerini bilen ve çağa uygun teknolojik donanımları kullanan öğrenciler yetiştirerek ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak isteyen okulumuz bölgesinde güzel başarılara imza atmaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.11.2023 - Güncelleme: 27.11.2023 13:50 - Görüntülenme: 131
  Beğen | 8  kişi beğendi