T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
GAZİANTEP / ŞEHİTKAMİL - Şehit Mehmet Demir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Hedef 2022 için Akademik Takip Komisyonu kuruldu

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin üniversiteye hazırlık sürecine destek olmayı amaçlayan "Hedef 2022" projesine yönelik okulumuzda yapılacak çalışmalar başladı. Okul Müdürü Asiye Şahin öğrencilerin akademik başarısının ayrıntılı analizi ile eksiklerin belirlenerek, etkin telafi programlarının hayata geçirileceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün Hedef 2022 Projesinin etkin ve verimli biçimde planlanıp uygulanmasını sağlamak amacıyla Şehit Mehmet Demir Kız Anadolu İmam hatip Lisesi'nde Akademik Takip Komisyonu ve koordinatörlükler görevlerine başladı.

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün eylem planları çerçevesinde, Akademik Takip Komisyonu, okulun üniversiteye hazırlık programı çerçevesini uygulamaya koyacak. Akademik Takip Komisyonu ve proje paydaşları, üniversiteye geçiş ve YKS konusunda öğrencileri bilgilendirecek, sınav tarihine kadar kazanım kavrama testleri ile geçmiş yıllarda çıkmış soru ve çözümlerinin uygulanmasını sağlayacak. Sınav sonuçlarına göre, telafi eğitimlerini ve etütleri planlayacak. Hafta sonu, yarıyıl tatili ve yaz tatilinde öğrencilere yönelik üniversiteye hazırlık kampı düzenleyecek. Öğrenci koçluğu çalışmalarını da etkin şekilde sürdürecek. Derece elde etmiş mezunların öğrencilerle buluşmasını sağlayacak, öğrencilere yönelik isteklendirme çalışmaları yapacak. Üniversite tanıtımları da yaparak, öğrencilere tercih ve yerleştirme sürecinde rehberlik edecek.

Komisyon ayrıca, öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda, zaman yönetimi, verimli ders çalışma yöntemleri, soru çözme teknikleri, yeni nesil sorular, özgüven ve sınav motivasyonu, geleceğin meslekleri gibi konularda seminerler düzenleyecek.

Okul Müdürü Asiye Şahin öğrencilerin akademik başarısının ayrıntılı analizi ile eksiklerin belirlenerek, etkin telafi programlarının da hayata geçirileceğini söyledi.

Şahin, YKS'de 2021'de önemli bir başarı grafiği yakalayan okulun Hedef 2022 projesiyle başarı çıtasını daha da yükselteceğine inandığını sözlerine ekledi.

28-10-202128-10-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.10.2021 - Güncelleme: 28.10.2021 12:36 - Görüntülenme: 620
  Beğen | 6  kişi beğendi